Congres Bureau Friesland ontvangt Erkend Congresbedrijf-certificaat


Woensdag 27-02-2019

Congres Bureau Friesland is als eerste Friese organisatie toegetreden tot het selecte gezelschap van Erkend Congresbedrijf-bureaus.

Friso Douwstra, wethouder economische zaken gemeente Leeuwarden, overhandigde het certificaat namens de stichting Het Erkende Congresbedrijf aan het in Mantgum gevestigde congresbureau.

 

Congres Bureau Friesland is daarmee het twaalfde bureau in Nederland dat het label mag voeren.  De Erkenning is toegekend door de Stichting Het Erkende Congresbedrijf dat is opgericht in 1995 op initiatief van de toenmalige Vereniging voor Nederlandse Congresbelangen en het Ministerie van Economische Zaken, met als doel de bevordering van de kwaliteit en transparantie van de congresbranche.

 

“Deze erkenning is voor ons de kers op de taart voor ons werk van de afgelopen 10 jaar” zegt Jant van Dijk, eigenaar van Congres Bureau Friesland. “De certificering biedt onze opdrachtgevers de zekerheid dat onze dienstverlening voldoet aan de strenge kwaliteitseisen rondom professionaliteit, deskundigheid en ervaring”. Het bureau werd gecontroleerd op 80 punten rond competenties, betrouwbaarheid, kennis, transparantie en ervaring.

 

Steeds meer nationale en internationale congressen kiezen Leeuwarden als congreslocatie. Congres Bureau Friesland vervult sinds enkele jaren naast de rol van organisatiebureau ook een acquirerende rol in de congresmarkt en dat werpt z’n vruchten af. Ook de titel culturele hoofdstad 2018  heeft bijgedragen aan de groei van het zakelijk toerisme in Friesland.  ”De congresdeelnemers zijn zeer verrast en uitermate tevreden over de locaties, de hotels, de service en de stad en dat goede nieuws verspreidt zich. Wij hebben daardoor ruime ervaring kunnen opdoen in de organisatie van nationale en internationale congressen en positieve referenties ontvangen; beiden belangrijk in de toekenning van het  label Erkend Congresbedrijf” aldus Van Dijk.

 

Congres Bureau Friesland hoopt dat het bevorderen van het zakelijk toerisme hoger op de politieke agenda’s komt. “De opbrengsten voor Leeuwarden en Friesland zijn veel breder dan de directe omzet die met deze congressen gepaard gaan. Denk aan een sterkere reputatie van de sectoren water, agri & food en circulaire economie in Friesland. Maar ook het delen van kennis, renderende (horeca)voorzieningen en de verbindingen tussen het informele vrijetijdsaanbod en het zakelijke evenementenaanbod. Het is niet voor niets dat andere steden in Nederland momenteel volop inzetten op deze groeimarkt. Wij mogen en kunnen in Friesland niet achterblijven”

 

Foto: van links naar rechts:, Annick Offringa, Nadine van Brederode, Wethouder Friso Douwstra, Jant van Dijk, Inez Bootsma

Foto: Ivan Pakan, Gull Media & Design

<< terug naar overzicht