HotelService Friesland biedt hulp bij meerdaags congres


Maandag 25-09-2017

Leeuwarden trekt steeds meer nationale en internationale meerdaagse congressen. Vooral in 2018 zullen veel congresgangers Leeuwarden, dan culturele hoofdstad van Europa, bezoeken. Om het boeken van hotelkamers voor de congresgangers te vergemakkelijken ontwikkelde Friesland Convention Partners de HotelService Friesland.

 

In het acquisitietraject is vaak de eerste vraag: is er genoeg hotelcapaciteit om het congres te hosten. Wanneer er geen hotelkamers kunnen worden gegarandeerd, kiezen ze niet voor Leeuwarden. Met  HotelService Friesland wordt aan de wens voldaan.

 

HotelService Friesland biedt congresorganisatoren een eigen hotelboekingssite waarop de congresdeelnemer zelf het voor dat congres beschikbare hotel kan boeken.

 

Herman Schreuder, bestuurslid van de stichting Friesland Convention Partners, een ondernemersinitiatief waarbij inmiddels meer dan 20 partners zijn aangesloten, ziet de hotelservice als weer een goede stap om Friesland als zakelijke bestemming op de kaart te zetten. "We zien een stijgende lijn in het aantal congressen in Friesland en de daarmee samenhangende overnachtingen. Deze tendens vraagt om innovatieve ontwikkelingen als deze hotelservice en een actieve houding”.

 

Ben Helle, ook bestuurslid, voegt daar aan toe: “We zijn nu al weer druk aan de slag met de acquisitie voor 2019 en 2020. Friesland Convention Partners is daarom per 1 september toegetreden tot ICCA; the International Congress & Convention Association”.

 

Volgende week gaan de eerste hotelboekingssites online voor twee onderwijscongressen in maart 2018. Voor deze congressen zijn meer dan 800 kamers nodig. Er staan naast de hotels in Leeuwarden ook hotels van de partners buiten Leeuwarden op de boekingssite om aan de vraag te kunnen voldoen.

<< terug naar overzicht