Friesland is Fryslân
Friesland is Fryslân
lees verder
Waarom  Friesland
Waarom Friesland
lees verder
Actief  in Friesland
Actief in Friesland
lees verder
Fascinating Friesland
Fascinating Friesland
lees verder
Friesland op de kaart
Friesland op de kaart
lees verder

Friesland is Fryslân


Friesland heeft iets dat iedereen die er woont of is geweest wel kent en voelt. Maar dat door niemand onder woorden is te brengen.

Er zijn woorden die aardig in de buurt komen. Noem het authentiek. Noem het open. Noem het nuchter. Noem het relativerend. Noem het ongepolijst. Noem het pretentieloos. Noem het eerlijk. Als je er eenmaal bent geweest en je hebt persoonlijk ervaren wat Friesland uniek maakt, weet je: Friesland is echt Fryslân.

 

De bekende Nederlandse zanger Guus Meeuwis zingt niet voor niets in zijn nummer Brabant: “Was men maar op Brabant zo trots als een Fries”. Die trots moet absoluut niet worden geassocieerd met afstandelijkheid of eigengereidheid. Friezen zijn zeer gastvrije, open en vooral nuchtere mensen die graag ergens de schouders samen onder zetten. Of het nu uw zakelijke event of congres is of een regionaal evenement. Friezen gaan er voor. Neem nou de 11-stedentocht. In 48 uur een evenement van deze omvang organiseren is uniek!

 

De samenwerking, de drive naar perfectie en het gastvrijheidsgevoel ervaart u ook wanneer uw meeting of congres in Friesland plaatsvindt.

 

Friesland beschikt over vele kwaliteiten: een mooie omgeving, monumentale, sfeervolle stadjes (11 steden!), veelzijdige congresaccommodaties en uitstekende hotels. Maar ook een eigen taal, een eigen cultuur en het bijzondere Friese landschap. Maar vooral inwoners maken Friesland/ Fryslân uniek.

 

En dat is één van de redenen dat Leeuwarden/ Friesland is gekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.