Friesland is Fryslân
Friesland is Fryslân
lees verder
Waarom  Friesland
Waarom Friesland
lees verder
Actief  in Friesland
Actief in Friesland
lees verder
Fascinating Friesland
Fascinating Friesland
lees verder
Friesland op de kaart
Friesland op de kaart
lees verder

Waarom Friesland


Friezen doen alles nét even anders. Net even wat relaxter. Net even wat logischer. Net even wat gemoedelijker, wat eigenzinniger, maar ook wat ‘vrijer’… 

We doen zo’n beetje alles bijna hetzelfde als in de rest van Nederland, maar al die kleine ‘net-andersen’ bij elkaar opgeteld maken Friesland tóch compleet anders.

Daarom is ons karakter zo onvangbaar voor veel Nederlanders. Daarom is Escher niet zomaar een kunstenaar, Doutzen niet zomaar een model en Sven niet zomaar een schaatser. De rest van Nederland kan ons en onze fratsen maar moeilijk definiëren, omdat wij dingen nu eenmaal op onze manier doen. Maar geef ons even en we laten u zien hoe leuk Friesland is. Hierbij alvast 11 goede redenen om Friesland zakelijk te bezoeken.

 

Reden 1

Friesland is redelijk nieuw op de MICE markt. Met meer dan 700 hotelkamers alleen al in de stad Leeuwarden, en met het World Trade Center met congresruimte tot wel 3500 gasten, wordt de Friese hoofdstad interessant voor uw meeting. En op weg naar Friesland laat u de drukte steeds meer achter u. Letterlijk en figuurlijk, want afstand nemen geeft ook rust in uw hoofd. U krijgt een land met ongekende mogelijkheden voor het informele programma (bijvoorbeeld skûtsjesilen of een bezoek aan een Waddeneiland), met daarbij optimaal gastheerschap om uw zakelijke bijeenkomst tot een succes te maken.

 

Reden 2

We hebben in Friesland een wereld te winnen. We willen het ánders doen. Ja, een beetje eigenzinnig zijn we wel.

Natuurlijk hebben we goed geoutilleerde vergaderzalen (van 10 tot 3500 gasten), maar de sky is letterlijk de limit in Friesland. We bouwen gewoon alles in een weiland als u dat wilt. Of we maken een skûtsje vergaderproof. Over inspiratie gesproken… Alleen die vergezichten al. En die wolkenluchten. Ze verruimen de geest! En voor de broodnodige ontspanning na uw meeting liggen de mogelijkheden om de hoek.

 

Reden 3

Na uw comfortabele auto-, bus- of treinrit richting Friesland komt u in de stemming. De weidse blik maakt uw hoofd vrij na al die agglomeraties. En dan parkeren. Een fluitje van een cent in Friesland. Draait u uw auto onze ruime parkeergarages in dan betaalt u een habbekrats. Vergelijk die prijzen eens met de Randstad. Tikt aardig aan! Of u parkeert uw auto gewoon in een weiland. Wel even schoenenpoetsen achteraf, maar dat doet u met een glimlach. Dat beetje modder herinnert u aan die inspirerende dagen in Friesland.

 

Reden 4

Standaard arrangementen? Daar doen we niet aan. U krijgt maatwerk tot in de puntjes. Zo doen we dat hier. U bepaalt de koers, en wij nemen u net zoveel werk uit handen als u wilt.

En wat we beloven, dat doen we, want we komen van goede huize.

 

Reden 5

Weet u het nog? Het 4e kabinet Balkenende kwam tot stand in Bilderberg Landgoed Lauswolt. De formateur nam iedereen mee naar Friesland om spijkers met koppen te slaan.

Een omgeving is een niet onbelangrijke factor om tot beslissingen te komen. Friesland biedt daarvoor een uitstekende entourage. Niet alleen hebben we hoog gekwalificeerde vergaderlocaties. Het luchtje scheppen tussen de bedrijven door geeft u letterlijk meer lucht. Afhankelijk van de aard van uw meeting kiezen we in overleg met u de meest geschikte locatie om effectief zaken te doen.

 

Reden 6

Nee, Friesland bestaat niet alleen uit meren, eilanden, bossen en weilanden. Onze beroemde elf steden zijn er ook. 

Neem nou de hoofdstad Leeuwarden. Uitgegroeid tot een stad met allure. Een hypermoderne skyline, maar ook 500 monumenten in het centrum. De 25.000 studenten hebben de levendigheid van de stad al ontdekt. En naar hotelkamers op sterren niveau hoeft u niet te zoeken! We hebben er meer dan 700 in Leeuwarden en nog eens 1100 binnen een half uur rijden van de stad. Geen wonder dat wij het de hoogste tijd vinden om u te overtuigen dat kiezen voor Friesland een ‘poerbêste’ (lees: heel goede) keus is. Wij weten inmiddels dat u bovengemiddeld tevreden zult zijn na afloop van uw zakelijk bezoek.

 

Reden 7

Organiseren? Daar zijn we hier in Friesland goed in, al zeggen we het zelf.

Voor een Elfstedentocht bijvoorbeeld hebben we maar 48 uur ter voorbereiding en we laten beslist de komende jaren nog een keer zien dat zo’n wereldberoemd spektakel op rolletjes loopt. Natuurlijk, de draaiboeken liggen klaar. We zijn tot de tanden gewapend. Want we laten in zo’n geval weinig aan het toeval over. Zo willen we ook uw feest, congres of meeting verzorgen. Niet al te dwangmatig natuurlijk. Met ruimte voor het verrassende. Want improviseren kunnen we ook als het moet. Steeds in overleg met u maken we er iets spraakmakends van.

 

Reden 8

U heeft het in Friesland voor het kiezen. Of u nu een passende locatie wilt op een eiland, aan het water, in de bossen of in de stad. Wij hebben gewoon een beetje geluk met onze provincie. We zijn van alle markten thuis. En ú mag het zeggen. U krijgt er wel altijd die optimale service bij. Voor welke omgeving u ook kiest. Een chique, een knusse, een bijzondere, een eenvoudige, een spraakmakende of een unieke plek. Er is altijd ruimte voor u.

 

Reden 9

Friesland heeft het mooiste landschap!

Dat blijkt uit het in 2010 gepubliceerde onderzoek van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). We zijn best een beetje trots op deze ranking. Maar belangrijker nog vinden we de zin die de VNC toevoegde aan het rapport. Een mooi landschap is volgens de onderzoekers "met zorg en liefde tot stand gekomen." Kijk, dat herkennen we. Het getuigt van interesse voor het leefmilieu en voor de geschiedenis van onze voorouders, maar ook van hoe wij zaken aanpakken.

 

Reden 10

Watertechnologie, daar zijn we goed in. Wetsus, het centrum voor duurzame watertechnologie, zetelt in Leeuwarden en is uitgegroeid tot een Europees academisch topinstituut. U vindt in Friesland ook volop bedrijvigheid rondom nieuwe energievormen: LED verlichting, biogas, waterzuivering, zonnestroom. Al die innovatieve bedrijvigheid bracht al vele congressen met zich mee.

En dan zijn er nog mensen die denken dat Friezen traditioneel zijn en nooit voorop lopen. We helpen ú in ieder geval graag uit die droom. Friezen zijn trots op het verleden, maar wel met volle vaart vooruit. En zo denken wij ook graag met u mee om uw zakelijk evenement tot een succes te maken… Met volle vaart en met groot enthousiasme vooruit.

 

Reden 11

We horen het vaker: Friesland is ver….

Echter de congresdeelnemers die dit het hardst roepen zijn veelal meer dan een half uur te vroeg op de bijeenkomst in Friesland. Gewoon, omdat Friesland veel dichter bij is dan iedereen denkt. Van Amsterdam naar Utrecht rijden in de spits? Reken maar dat de rit Amsterdam-Friesland sneller is. En op weg naar Friesland laat u de drukte steeds meer achter u. Letterlijk en figuurlijk, want afstand nemen geeft ook rust in uw hoofd.