Nieuws


Friesland maakt kennis met Vion Food Group

Friesland maakt kennis met Vion Food Group

Zondag 22-10-2017

Op 18 oktober 2017 vond er een netwerkevent van Vion Food Group plaats op een passende locatie: Dairy Campus. 

 

Na een informatief deel met toespraken konden de 140 gasten genieten van een barbeque met vlees van Vion.

 

Een terugblik op deze dag is hier te zien.


Top Dutch Festival in Brussel

Top Dutch Festival in Brussel

Vrijdag 20-10-2017

Dinsdag 10 oktober organiseerde Congres Bureau Friesland het Top Dutch Festival in opdracht van Provincie Fryslân, Provincie Groningen en Provincie Drenthe en de gemeenten Assen, Emmen, Groningen en Leeuwarden.

 

Bijna 400 gasten beleefden een Top Dutch Experience met onder andere het Broken Brass Ensemble, Elske DeWall en de daners van Teddy's Last RIde.

Kijk hier voor een compilatie van de avond.


HotelService Friesland biedt hulp bij meerdaags congres

HotelService Friesland biedt hulp bij meerdaags congres

Maandag 25-09-2017

Leeuwarden trekt steeds meer nationale en internationale meerdaagse congressen. Vooral in 2018 zullen veel congresgangers Leeuwarden, dan culturele hoofdstad van Europa, bezoeken. Om het boeken van hotelkamers voor de congresgangers te vergemakkelijken ontwikkelde Friesland Convention Partners de HotelService Friesland.

 

In het acquisitietraject is vaak de eerste vraag: is er genoeg hotelcapaciteit om het congres te hosten. Wanneer er geen hotelkamers kunnen worden gegarandeerd, kiezen ze niet voor Leeuwarden. Met  HotelService Friesland wordt aan de wens voldaan.

 

HotelService Friesland biedt congresorganisatoren een eigen hotelboekingssite waarop de congresdeelnemer zelf het voor dat congres beschikbare hotel kan boeken.

 

Herman Schreuder, bestuurslid van de stichting Friesland Convention Partners, een ondernemersinitiatief waarbij inmiddels meer dan 20 partners zijn aangesloten, ziet de hotelservice als weer een goede stap om Friesland als zakelijke bestemming op de kaart te zetten. "We zien een stijgende lijn in het aantal congressen in Friesland en de daarmee samenhangende overnachtingen. Deze tendens vraagt om innovatieve ontwikkelingen als deze hotelservice en een actieve houding”.

 

Ben Helle, ook bestuurslid, voegt daar aan toe: “We zijn nu al weer druk aan de slag met de acquisitie voor 2019 en 2020. Friesland Convention Partners is daarom per 1 september toegetreden tot ICCA; the International Congress & Convention Association”.

 

Volgende week gaan de eerste hotelboekingssites online voor twee onderwijscongressen in maart 2018. Voor deze congressen zijn meer dan 800 kamers nodig. Er staan naast de hotels in Leeuwarden ook hotels van de partners buiten Leeuwarden op de boekingssite om aan de vraag te kunnen voldoen.


Met korting vliegen met Air France - KLM

Met korting vliegen met Air France - KLM

Maandag 18-09-2017

 


Start Friesland Convention Partners

Start Friesland Convention Partners

Vrijdag 16-06-2017

14 Friese bedrijven hebben zich verenigd in het ondernemersinitiatief Friesland Convention Partners met het doel meer congressen en evenementen naar Friesland te halen.

 

De stichting zet zich in om vraag en aanbod bij elkaar te brengen op het gebied van zakelijke evenementen en congressen, met de focus op meerdaagse evenementen. Congres Bureau Friesland verzorgt de uitvoerende taken voor de stichting en acquireert en informeert organisatoren van congressen en zakelijke evenementen onafhankelijk, professioneel en kosteloos over de mogelijkheden in Friesland.


Veel congressen in Leeuwarden in 2018

Veel congressen in Leeuwarden in 2018

Maandag 12-06-2017

In 2018 is Leeuwarden verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Een uitstekende reden, zo blijkt, om een nationaal of internationaal congres in Leeuwarden te houden. Friesland kan in 2018 15 extra grote meerdaagse congressen verwelkomen.

De Leeuwarder Courant schreef er een artikel over naar aanleiding van een interview met Congres Bureau Friesland.

 

Vele meerdaagse congressen mogen we al verwelkomen. Denkt u: “Ik zou van ons jaarcongres ook graag iets bijzonders willen maken?” Neem contact met ons op: uw congres krijgt iets 'bjusterbaarliks".  Een vergaderbreak om de Eschertentoonstelling in het Fries Museum te bezichtigen of een social event op een Tallship? Het kan allemaal in 2018 in Friesland. Maar ook in 2019 en de jaren daarna blijven we bijzondere programma’s voor u maken.


Nieuw kantoor

Nieuw kantoor

Vrijdag 09-06-2017

Per 1 mei 2017 heeft Congres Bureau Friesland een nieuw kantoor. In Mantgum, gelegen tussen Sneek en Leeuwarden, hebben we nu weer volop ruimte om u gastvrij te ontvangen. Met echte Fryske dúmkes of oranjekoek van de warme bakker Sybesma die een deur naast ons is gehuisvest.

Welkom in Mantgum!