Nieuws


Ridderorden

Ridderorden

Dinsdag 10-07-2018

Woensdag 4 juli was een dag met een oranje randje; wij mochten de algemene ledenvergadering van de Koninklijke vereniging van leden der Nederlandse Ridderorden verzorgen. 
Het ochtendprogramma was in Stadsschouwburg De Harmonie. Na de lunch gingen de 500 gasten op ontdekkingstocht in de culture Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Keuze genoeg; een Nassauwandeling, bezoek Fries Museum of Princessehof, rondleiding door de Blokhuispoort met een presentatie over de 11-stedentocht, een praamtocht met bezoek aan Lân fan Taal, een boottocht door de Âlde Feanen of over de Dokkumer Ee. 


ISPA congres

ISPA congres

Donderdag 21-06-2018

Ieder jaar vind het ISPA congress (International Society for the Performing Arts) plaats in een andere stad, in 2018 was het de eer aan Leeuwarden. 

 

Meer dan 200 internationale gasten uit de kunst en theater wereld, verbleven in juni een week in Leeuwarden om het congres bij te wonen. Locaties voor het congres waren o.a. Tryater, Neushoorn, Fries Museum en De Harmonie. En tijdens het walking diner werd een een tour gedaan door de stad, op verschillende locaties werden gerechtjes geserveerd en werden de gasten verrast door optredens en acts. 

 

Congres Bureau Friesland was door LF2018 gevraagd voor de logistieke organisatie. 


WTCA General Assembly

WTCA General Assembly

Woensdag 20-06-2018

‘Its been amazing, the best WTCA General Assembly ever’

‘The programming, the organization, the speaker and even the food were all Top Dutch! The best conference I’ve attended ever, period!’


Enkele opmerkingen uit de enquête die onder de deelnemers van het internationale WTC congres is gehouden, dat april 2018 in Leeuwarden plaatsvond. En dan te bedenken dat in steden als Las Vegas, Manila en Algiers de vorige edities plaats vonden.

 

Meer dan 300 delegates en bedrijven, vanuit de hele wereld, waren onder de indruk van het event dat ze bijwoonden.

 

Friesland, Leeuwarden (en ook wij!) zijn klaar voor de internationale congresmarkt!


Hier een terugblik van het WTCAGA 2018 in Leeuwarden.


Friese Onderwijsdag 2017

Friese Onderwijsdag 2017

Woensdag 06-12-2017

Ruim 250 betrokkenen uit het Friese onderwijsveld ontmoetten elkaar op woensdag 29 november tijdens de eerste Friese onderwijsdag. Aandachtspunt was de aansluiting tussen de verschillende onderwijsniveaus.

 

Een dynamisch plenair programma in een bijzondere setting met 4 verschillende podia en draaistoelen zorgde voor veel interactie. Aansluitend waren er 26 verschillende workshops/ tafelgesprekken. Een middag vol nieuwe ontmoetingen en gesprekken.

 

Congres Bureau Friesland was verantwoordelijk voor de logistieke organisatie van het congres.

 


LPB Congres: Leve de Mienskip

LPB Congres: Leve de Mienskip

Dinsdag 05-12-2017

Op 15, 16 en 17 november werden 350 congresdeelnemers  van het jaarlijkse LPB-congres (Platform voor Buurt- en Wijkgericht werken),  ondergedompeld in de Leeuwarder Mienskip. Congres Bureau Friesland zorgde voor de totale logistieke organisatie van dit drie-daags congres.

 

Een logistieke uitdaging: workshops op 14 verschillende locaties in de stad, diner in 10 verschillende restaurants en 18 gidsen en groepen tijdens de stadswandeling.

 

De "Topper" tijdens het congres: iedere congresdeelnemers had drie dagen de beschikking over een fiets wat zeer werd gewaardeerd zo bleek uit de enquête. De organisatie door ons congresbureau werd in diezelfde  enquête beoordeeld met een "Zeer Goed".

Daar zijn wij "Zeer Blij" mee.

 

Hier een terugblik op het congres.