Nieuws


U-Turnevent; met afstand het leukste event.

U-Turnevent; met afstand het leukste event.

Woensdag 24-06-2020

Vanaf 1 juli mogen we elkaar weer ontmoeten op bijeenkomsten, congressen en bedrijfsfeesten. Samen ervaren, beleven en verwonderen. Samen doen, denken en zijn. Maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar. Hoe krijg je met deze restrictie een sfeervol en impactrijk even of congres?

 

Congres Bureau Friesland bedacht een nieuw concept: het U-Turn event; een creatief antwoord op dit ingewikkelde vraagstuk.

 

U-Turn is een concept dat door zijn bijzondere vorm waarde toevoegt aan elk samenzijn in deze nieuwe anderhalve meter maatschappij. Het RIVM heeft de afgelopen maanden opgeroepen vooral thuis te blijven voor ieders veiligheid.  Met dat gegeven zijn we aan de slag gegaan. Met het U-Turn event brengen wij de veilige huiskamer naar elke gewenste locatie.

 

Een eigen vloerkleed met een draaistoel, een lampje, je eigen koffievoorziening; iedereen zijn eigen minihuiskamer, sfeervol maar op veilige afstand van elkaar. Het U-Turnconcept biedt  een totaalbeleving. Door de draaistoel, verschillende podia en schermen in de ruimte te combineren met  ijzersterke ondersteunende content welke aansluit bij de inhoudelijke boodschap van de opdrachtgevers, zorgen wij voor een unieke, interactieve collectieve ervaring.

 

Het mooie aan dit U-Turnconcept is dat we het op elke locatie voor zowel kleine als grote aantallen kunnen verzorgen, mits er voldoende ruimte is. Offline, online of hybride; het kan allemaal. Een U-Turnevent is letterlijk en figuurlijk met afstand het leukste event!

 

Check de website voor meer informatie: www.u-turnevents.nl


Northern Netherlands in Transition

Northern Netherlands in Transition

Dinsdag 03-12-2019

Het besluit om te stoppen met het winnen van aardgas uit Groningen zal grote economische gevolgen hebben voor Noord-Nederland. Daarom zijn de vier grote steden in Noord-Nederland, het Joint Research Centre team en andere betrokkenen en deskundigen uit Europese regio’s met elkaar in gesprek gegaan op dinsdag 3 en woensdag 4 december 2019 om Noord-Nederland voor te bereiden op de aanstaande energie transitie.

 

Op dinsdag waren er presentaties en interviews met internationale experts. Op de tweede dag gingen de congresdeelnemers zelf aan de slag op de thema’s arbeidsmarkttransitie, energietransitie en industriële transitie. Op basis van de uitkomsten van deze werksessies wordt het  actieplan tot 2030 opgesteld.


Werkconferentie Hoe Dan? Tilburg

Werkconferentie Hoe Dan? Tilburg

Woensdag 30-10-2019

Op 30 oktober 2019 vond de Werkconferentie HOE DAN? plaats in EVE Tilburg; een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, FNO en UP.

 

Congres Bureau Friesland was verantwoordelijk voor de gehele logistieke organisatie.

 

De ochtend begon met een spraakmakende talkshow geleid door dagvoorzitter Hadassah de Boer voor 300 bezoekers.  Daarna konden de bezoekers genieten van een goed verzorgde lunch op de netwerkmarkt.  Na de lunch waren in de naastgelegen LOCHAL interessante workshops door organisaties die zich inzetten tegen eenzaamheid bij ouderen.

 

Na afloop hebben we veel positieve reacties ontvangen. Organisaties gaven aan nieuwe inzichten te hebben gekregen en zich zo beter te kunnen inzetten voor de oudere doelgroep. Benieuwd naar de sfeer op deze dag? Bekijk hier de aftermovie.


Aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Dinsdag 31-12-2019

En dan zit je ineens aan tafel met Matthijs van Nieuwkerk op oudejaarsdag in De Tv Draait Door!

 

Aanleiding was het laten vallen van de plaquette die we ontvingen bij de certificering als Erkend Congresbureau. Alles was in scene gezet, en wie het hele filmpje uitkeek wist dat. Echter door een uitsnede uit de film die buiten ons medeweten werd geplaatst op portaal Dumpert ging het moment viral. Reden voor de redactie van DWDD om ons uit te nodigen aan tafel.

 

HIer is de hele film te zien (met dank aan @ivanpakan):