Nieuws


HOE DAN?

HOE DAN?

Maandag 03-06-2019

Op maandag 3 juni vond, in het kader van het actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' de werkconferentie HOE DAN? plaats, in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Het programma starte met een Talkshow, muzikaal omlijst door Het Mienskipsorkest. Gasten waren o.a. Hedy d'Ancona, Foppe de Haan en diverse ouderen die hun ervaringen deelden. Tijdens de lunch was er volop de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de netwerkmarkt. Het middag programma bestond uit een groot aantal werksessies, waarin in de praktijk bewezen initiatieven samen met het publiek aan de slag gingen in de strijd tegen eenzaamheid. 

 

HOE DAN? is tot stand gekomen in samenwerking met het ministerie van VWS, FNO, de gemeente Leeuwarden en tal van initiatieven in de regio Friesland, Groningen en Drenthe. 


Op alles voorbereid, behalve op Dumpert

Op alles voorbereid, behalve op Dumpert

Vrijdag 01-03-2019

“Jullie staan op Dumpert”. Dit bericht kregen we vrijdagmiddag. Dumpert, nog nooit van gehoord. Nu wel!

 

Meer dan 260.000 views, een stroom aan reacties en de landelijke televisie aan de telefoon omdat er een stukje film was geplaatst waarin wij de glasplaat Erkend Congresbedrijf lieten vallen.  

Wie de moeite nam om het filmpje op you tube (waar het uit was geknipt) helemaal uit te kijken, kon het in de juiste context plaatsen en zien dat alles tot in détail was voorbereid.

 

De erkenning is echt (en we zijn er trots op!) en de boodschap helder; Congresbureau Friesland: voorbereid als altijd (ook de volgende keer nu dus op Dumpert ;) )

 

PS: Wel heel attent dat een aantal reageerders zich zorgen maakte over het met blote handen oprapen van de glasscherven…… gelukkig was de eerste bokaal van suiker(glas) en is ons team dat niet (want wat krijg je een bagger over je “gedumpt” op Dumpert).

 

 


Congres Bureau Friesland ontvangt Erkend Congresbedrijf-certificaat

Congres Bureau Friesland ontvangt Erkend Congresbedrijf-certificaat

Woensdag 27-02-2019

Congres Bureau Friesland is als eerste Friese organisatie toegetreden tot het selecte gezelschap van Erkend Congresbedrijf-bureaus.

Friso Douwstra, wethouder economische zaken gemeente Leeuwarden, overhandigde het certificaat namens de stichting Het Erkende Congresbedrijf aan het in Mantgum gevestigde congresbureau.

 

Congres Bureau Friesland is daarmee het twaalfde bureau in Nederland dat het label mag voeren.  De Erkenning is toegekend door de Stichting Het Erkende Congresbedrijf dat is opgericht in 1995 op initiatief van de toenmalige Vereniging voor Nederlandse Congresbelangen en het Ministerie van Economische Zaken, met als doel de bevordering van de kwaliteit en transparantie van de congresbranche.

 

“Deze erkenning is voor ons de kers op de taart voor ons werk van de afgelopen 10 jaar” zegt Jant van Dijk, eigenaar van Congres Bureau Friesland. “De certificering biedt onze opdrachtgevers de zekerheid dat onze dienstverlening voldoet aan de strenge kwaliteitseisen rondom professionaliteit, deskundigheid en ervaring”. Het bureau werd gecontroleerd op 80 punten rond competenties, betrouwbaarheid, kennis, transparantie en ervaring.

 

Steeds meer nationale en internationale congressen kiezen Leeuwarden als congreslocatie. Congres Bureau Friesland vervult sinds enkele jaren naast de rol van organisatiebureau ook een acquirerende rol in de congresmarkt en dat werpt z’n vruchten af. Ook de titel culturele hoofdstad 2018  heeft bijgedragen aan de groei van het zakelijk toerisme in Friesland.  ”De congresdeelnemers zijn zeer verrast en uitermate tevreden over de locaties, de hotels, de service en de stad en dat goede nieuws verspreidt zich. Wij hebben daardoor ruime ervaring kunnen opdoen in de organisatie van nationale en internationale congressen en positieve referenties ontvangen; beiden belangrijk in de toekenning van het  label Erkend Congresbedrijf” aldus Van Dijk.

 

Congres Bureau Friesland hoopt dat het bevorderen van het zakelijk toerisme hoger op de politieke agenda’s komt. “De opbrengsten voor Leeuwarden en Friesland zijn veel breder dan de directe omzet die met deze congressen gepaard gaan. Denk aan een sterkere reputatie van de sectoren water, agri & food en circulaire economie in Friesland. Maar ook het delen van kennis, renderende (horeca)voorzieningen en de verbindingen tussen het informele vrijetijdsaanbod en het zakelijke evenementenaanbod. Het is niet voor niets dat andere steden in Nederland momenteel volop inzetten op deze groeimarkt. Wij mogen en kunnen in Friesland niet achterblijven”

 

Foto: van links naar rechts:, Annick Offringa, Nadine van Brederode, Wethouder Friso Douwstra, Jant van Dijk, Inez Bootsma

Foto: Ivan Pakan, Gull Media & Design