Nieuws


What's UP! Symposium

What's UP! Symposium

Vrijdag 23-11-2018

Op vrijdag 23 november 2018, bezochten ruim 200 professionals het What's UP! symposium in Stadsschouwburg De Harmonie, in Leeuwarden. Thema's van deze dag waren cultuurparticipatie en ouder worden. Naast een plenair deel, waren er 8 deelsessie die de deelnemers konden bezoeken. 


Werkfestival 2018

Werkfestival 2018

Woensdag 31-10-2018

Op 31 oktober 2018 vond het Werkfestival plaats, de grootste banenmarkt van het Noorden.

 

Het voormalige SuikerUnie terrein in Groningen was omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. 11.334 bezoekers en 300 werkgevers waren aanwezig op het Werkfestival. Op de dag zelf zijn er al 4600 vervolgafspraken ingepland. Een daverend succes.

 

Een duoproductie samen met De Jongens van Lucht.


25 jaar De Bewonersraad

25 jaar De Bewonersraad

Dinsdag 16-10-2018

Op 16 oktober 2018, vond het symposium van De Bewonersraad plaats, ter ere van het 25 jarig jubileum van de organisatie.
Locatie was Kwartier Noord in Katlijk. Het was een interessante bijeenkomst, met sprekers Diederik Samsom en Ruud Veltenaar.


Hoarding congres LIMOR

Hoarding congres LIMOR

Donderdag 11-10-2018

Donderdag 11 oktober organiseerde LIMOR het Hoarding-congres Wie wat bewaart heeft wat in het Westcord WTC Hotel in Leeuwarden. Zes sprekers vanuit verschillende hoeken van het zorgveld verzorgden het plenaire programma en de kennissessies.

 

Ruim 200 vertegenwoordigers van onder andere maatschappelijke opvangorganisaties, woningcorporaties, handhavingsteams en gebiedsteams bezochten het congres over hoarding. Om te luisteren en vooral ook om kennis te delen en uit te wisselen. Tijdens het congres stond de aanpak van de verzamelstoornis centraal. 

 

Wij verzorgden de complete logistieke organisatie van dit inspirerende congres.


Noord-Nederland in Brussel

Noord-Nederland in Brussel

Woensdag 10-10-2018

Op 10 oktober, tijdens de jaarlijke European week of Regions and Cities, toonde Noord-Nederland zich aan de rest van Europa. Locatie daarvoor was de historische bibliotheek Solvay. Speerpunten van de avond waren duurzame energie, circulair economie en innovatieve landbouw.

Op deze feestelijke netwerkavond, overhandigede Jetta Klijnsma, voorzitter SNN, de inzet van Noord-Nederland voor de aankomende Parlementsverkiezingen, aan de aanwezige Europarlementariërs.


Symposium Terpen en Wierdenland

Symposium Terpen en Wierdenland

Donderdag 04-10-2018

Op donderdag 4 oktober vond het 21ste symposium van de Waddenacademie plaats. De afgelopen vier jaar hebben onderzoekers van het Kenniscentrum Landschap en het Terpencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen samen met de bewoners van zes terp- en wierdedorpen onderzoek gedaan de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van het terpen- en wierdenland. Tijdens het symposium lichtten een aantal onderzoekers de verhalen toe. 


Opening station Mantgum

Opening station Mantgum

Woensdag 12-09-2018

Op 12 september 2018 vond de feestelijke opening van station Mantgum plaats. Met nieuwe, gedimde ledverlichting, die geopend werd door commissaris van de koning Arno Brok.

 

Het licht wordt tot 30 procent van de beschikbare sterkte gedempt als er geen mensen op het perron zijn. Mantgum is hiermee het eerste 'donkere' toegankelijke station van Friesland. 


Ridderorden

Ridderorden

Woensdag 04-07-2018

Woensdag 4 juli was een dag met een oranje randje; wij mochten de algemene ledenvergadering van de Koninklijke vereniging van leden der Nederlandse Ridderorden verzorgen. 

Het ochtendprogramma was in Stadsschouwburg De Harmonie. Na de lunch gingen de 500 gasten op ontdekkingstocht in de culture Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Keuze genoeg; een Nassauwandeling, bezoek Fries Museum of Princessehof, rondleiding door de Blokhuispoort met een presentatie over de 11-stedentocht, een praamtocht met bezoek aan Lân fan Taal, een boottocht door de Âlde Feanen of over de Dokkumer Ee. 


ISPA congres

ISPA congres

Maandag 11-06-2018

Ieder jaar vind het ISPA congress (International Society for the Performing Arts) plaats in een andere stad, in 2018 was het de eer aan Leeuwarden. 

 

Meer dan 200 internationale gasten uit de kunst en theater wereld, verbleven in juni een week in Leeuwarden om het congres bij te wonen. Locaties voor het congres waren o.a. Tryater, Neushoorn, Fries Museum en De Harmonie. En tijdens het walking diner werd een een tour gedaan door de stad, op verschillende locaties werden gerechtjes geserveerd en werden de gasten verrast door optredens en acts. 

 

Congres Bureau Friesland was door LF2018 gevraagd voor de logistieke organisatie. 


WTCA General Assembly

WTCA General Assembly

Maandag 23-04-2018

‘Its been amazing, the best WTCA General Assembly ever’

‘The programming, the organization, the speaker and even the food were all Top Dutch! The best conference I’ve attended ever, period!’


Enkele opmerkingen uit de enquête die onder de deelnemers van het internationale WTC congres is gehouden, dat april 2018 in Leeuwarden plaatsvond. En dan te bedenken dat in steden als Las Vegas, Manila en Algiers de vorige edities plaats vonden.

 

Meer dan 300 delegates en bedrijven, vanuit de hele wereld, waren onder de indruk van het event dat ze bijwoonden.

 

Friesland, Leeuwarden (en ook wij!) zijn klaar voor de internationale congresmarkt!


Hier een terugblik van het WTCAGA 2018 in Leeuwarden.