Nieuws


HOE DAN?

HOE DAN?

Maandag 03-06-2019

Op maandag 3 juni vond, in het kader van het actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid' de werkconferentie HOE DAN? plaats, in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Het programma starte met een Talkshow, muzikaal omlijst door Het Mienskipsorkest. Gasten waren o.a. Hedy d'Ancona, Foppe de Haan en diverse ouderen die hun ervaringen deelden. Tijdens de lunch was er volop de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de netwerkmarkt. Het middag programma bestond uit een groot aantal werksessies, waarin in de praktijk bewezen initiatieven samen met het publiek aan de slag gingen in de strijd tegen eenzaamheid. 

 

HOE DAN? is tot stand gekomen in samenwerking met het ministerie van VWS, FNO, de gemeente Leeuwarden en tal van initiatieven in de regio Friesland, Groningen en Drenthe. 


Op alles voorbereid, behalve op Dumpert

Op alles voorbereid, behalve op Dumpert

Vrijdag 01-03-2019

“Jullie staan op Dumpert”. Dit bericht kregen we vrijdagmiddag. Dumpert, nog nooit van gehoord. Nu wel!

 

Meer dan 260.000 views, een stroom aan reacties en de landelijke televisie aan de telefoon omdat er een stukje film was geplaatst waarin wij de glasplaat Erkend Congresbedrijf lieten vallen.  

Wie de moeite nam om het filmpje op you tube (waar het uit was geknipt) helemaal uit te kijken, kon het in de juiste context plaatsen en zien dat alles tot in détail was voorbereid.

 

De erkenning is echt (en we zijn er trots op!) en de boodschap helder; Congresbureau Friesland: voorbereid als altijd (ook de volgende keer nu dus op Dumpert ;) )

 

PS: Wel heel attent dat een aantal reageerders zich zorgen maakte over het met blote handen oprapen van de glasscherven…… gelukkig was de eerste bokaal van suiker(glas) en is ons team dat niet (want wat krijg je een bagger over je “gedumpt” op Dumpert).

 

 


Congres Bureau Friesland ontvangt Erkend Congresbedrijf-certificaat

Congres Bureau Friesland ontvangt Erkend Congresbedrijf-certificaat

Woensdag 27-02-2019

Congres Bureau Friesland is als eerste Friese organisatie toegetreden tot het selecte gezelschap van Erkend Congresbedrijf-bureaus.

Friso Douwstra, wethouder economische zaken gemeente Leeuwarden, overhandigde het certificaat namens de stichting Het Erkende Congresbedrijf aan het in Mantgum gevestigde congresbureau.

 

Congres Bureau Friesland is daarmee het twaalfde bureau in Nederland dat het label mag voeren.  De Erkenning is toegekend door de Stichting Het Erkende Congresbedrijf dat is opgericht in 1995 op initiatief van de toenmalige Vereniging voor Nederlandse Congresbelangen en het Ministerie van Economische Zaken, met als doel de bevordering van de kwaliteit en transparantie van de congresbranche.

 

“Deze erkenning is voor ons de kers op de taart voor ons werk van de afgelopen 10 jaar” zegt Jant van Dijk, eigenaar van Congres Bureau Friesland. “De certificering biedt onze opdrachtgevers de zekerheid dat onze dienstverlening voldoet aan de strenge kwaliteitseisen rondom professionaliteit, deskundigheid en ervaring”. Het bureau werd gecontroleerd op 80 punten rond competenties, betrouwbaarheid, kennis, transparantie en ervaring.

 

Steeds meer nationale en internationale congressen kiezen Leeuwarden als congreslocatie. Congres Bureau Friesland vervult sinds enkele jaren naast de rol van organisatiebureau ook een acquirerende rol in de congresmarkt en dat werpt z’n vruchten af. Ook de titel culturele hoofdstad 2018  heeft bijgedragen aan de groei van het zakelijk toerisme in Friesland.  ”De congresdeelnemers zijn zeer verrast en uitermate tevreden over de locaties, de hotels, de service en de stad en dat goede nieuws verspreidt zich. Wij hebben daardoor ruime ervaring kunnen opdoen in de organisatie van nationale en internationale congressen en positieve referenties ontvangen; beiden belangrijk in de toekenning van het  label Erkend Congresbedrijf” aldus Van Dijk.

 

Congres Bureau Friesland hoopt dat het bevorderen van het zakelijk toerisme hoger op de politieke agenda’s komt. “De opbrengsten voor Leeuwarden en Friesland zijn veel breder dan de directe omzet die met deze congressen gepaard gaan. Denk aan een sterkere reputatie van de sectoren water, agri & food en circulaire economie in Friesland. Maar ook het delen van kennis, renderende (horeca)voorzieningen en de verbindingen tussen het informele vrijetijdsaanbod en het zakelijke evenementenaanbod. Het is niet voor niets dat andere steden in Nederland momenteel volop inzetten op deze groeimarkt. Wij mogen en kunnen in Friesland niet achterblijven”

 

Foto: van links naar rechts:, Annick Offringa, Nadine van Brederode, Wethouder Friso Douwstra, Jant van Dijk, Inez Bootsma

Foto: Ivan Pakan, Gull Media & Design


What's UP! Symposium

What's UP! Symposium

Vrijdag 23-11-2018

Op vrijdag 23 november 2018, bezochten ruim 200 professionals het What's UP! symposium in Stadsschouwburg De Harmonie, in Leeuwarden. Thema's van deze dag waren cultuurparticipatie en ouder worden. Naast een plenair deel, waren er 8 deelsessie die de deelnemers konden bezoeken. 


Werkfestival 2018

Werkfestival 2018

Woensdag 31-10-2018

Op 31 oktober 2018 vond het Werkfestival plaats, de grootste banenmarkt van het Noorden.

 

Het voormalige SuikerUnie terrein in Groningen was omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. 11.334 bezoekers en 300 werkgevers waren aanwezig op het Werkfestival. Op de dag zelf zijn er al 4600 vervolgafspraken ingepland. Een daverend succes.

 

Een duoproductie samen met De Jongens van Lucht.


25 jaar De Bewonersraad

25 jaar De Bewonersraad

Dinsdag 16-10-2018

Op 16 oktober 2018, vond het symposium van De Bewonersraad plaats, ter ere van het 25 jarig jubileum van de organisatie.
Locatie was Kwartier Noord in Katlijk. Het was een interessante bijeenkomst, met sprekers Diederik Samsom en Ruud Veltenaar.


Hoarding congres LIMOR

Hoarding congres LIMOR

Donderdag 11-10-2018

Donderdag 11 oktober organiseerde LIMOR het Hoarding-congres Wie wat bewaart heeft wat in het Westcord WTC Hotel in Leeuwarden. Zes sprekers vanuit verschillende hoeken van het zorgveld verzorgden het plenaire programma en de kennissessies.

 

Ruim 200 vertegenwoordigers van onder andere maatschappelijke opvangorganisaties, woningcorporaties, handhavingsteams en gebiedsteams bezochten het congres over hoarding. Om te luisteren en vooral ook om kennis te delen en uit te wisselen. Tijdens het congres stond de aanpak van de verzamelstoornis centraal. 

 

Wij verzorgden de complete logistieke organisatie van dit inspirerende congres.


Noord-Nederland in Brussel

Noord-Nederland in Brussel

Woensdag 10-10-2018

Op 10 oktober, tijdens de jaarlijke European week of Regions and Cities, toonde Noord-Nederland zich aan de rest van Europa. Locatie daarvoor was de historische bibliotheek Solvay. Speerpunten van de avond waren duurzame energie, circulair economie en innovatieve landbouw.

Op deze feestelijke netwerkavond, overhandigede Jetta Klijnsma, voorzitter SNN, de inzet van Noord-Nederland voor de aankomende Parlementsverkiezingen, aan de aanwezige Europarlementariërs.


Symposium Terpen en Wierdenland

Symposium Terpen en Wierdenland

Donderdag 04-10-2018

Op donderdag 4 oktober vond het 21ste symposium van de Waddenacademie plaats. De afgelopen vier jaar hebben onderzoekers van het Kenniscentrum Landschap en het Terpencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen samen met de bewoners van zes terp- en wierdedorpen onderzoek gedaan de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van het terpen- en wierdenland. Tijdens het symposium lichtten een aantal onderzoekers de verhalen toe. 


Opening station Mantgum

Opening station Mantgum

Woensdag 12-09-2018

Op 12 september 2018 vond de feestelijke opening van station Mantgum plaats. Met nieuwe, gedimde ledverlichting, die geopend werd door commissaris van de koning Arno Brok.

 

Het licht wordt tot 30 procent van de beschikbare sterkte gedempt als er geen mensen op het perron zijn. Mantgum is hiermee het eerste 'donkere' toegankelijke station van Friesland.