Nieuws


Northern Netherlands in Transition

Northern Netherlands in Transition

Dinsdag 03-12-2019

Het besluit om te stoppen met het winnen van aardgas uit Groningen zal grote economische gevolgen hebben voor Noord-Nederland. Daarom zijn de vier grote steden in Noord-Nederland, het Joint Research Centre team en andere betrokkenen en deskundigen uit Europese regio’s met elkaar in gesprek gegaan op dinsdag 3 en woensdag 4 december 2019 om Noord-Nederland voor te bereiden op de aanstaande energie transitie.

 

Op dinsdag waren er presentaties en interviews met internationale experts. Op de tweede dag gingen de congresdeelnemers zelf aan de slag op de thema’s arbeidsmarkttransitie, energietransitie en industriële transitie. Op basis van de uitkomsten van deze werksessies wordt het  actieplan tot 2030 opgesteld.


Werkconferentie Hoe Dan? Tilburg

Werkconferentie Hoe Dan? Tilburg

Woensdag 30-10-2019

Op 30 oktober 2019 vond de Werkconferentie HOE DAN? plaats in EVE Tilburg; een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, FNO en UP.

 

Congres Bureau Friesland was verantwoordelijk voor de gehele logistieke organisatie.

 

De ochtend begon met een spraakmakende talkshow geleid door dagvoorzitter Hadassah de Boer voor 300 bezoekers.  Daarna konden de bezoekers genieten van een goed verzorgde lunch op de netwerkmarkt.  Na de lunch waren in de naastgelegen LOCHAL interessante workshops door organisaties die zich inzetten tegen eenzaamheid bij ouderen.

 

Na afloop hebben we veel positieve reacties ontvangen. Organisaties gaven aan nieuwe inzichten te hebben gekregen en zich zo beter te kunnen inzetten voor de oudere doelgroep. Benieuwd naar de sfeer op deze dag? Bekijk hier de aftermovie.


Over de grens

Over de grens

Maandag 07-10-2019

In opdracht van de drie provincies Friesland, Groningen en Drenthe was Congres Bureau Friesland voor het derde jaar actief in Brussel tijdens  de European Week of Regions & Cities.  CBF verzorgde het netwerkevent op 8 oktober, de Fryslândei en de Noordelijke Proeverij op 9 oktober en de organisatie van de expovloer.


Aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Dinsdag 31-12-2019

En dan zit je ineens aan tafel met Matthijs van Nieuwkerk op oudejaarsdag in De Tv Draait Door!

 

Aanleiding was het laten vallen van de plaquette die we ontvingen bij de certificering als Erkend Congresbureau. Alles was in scene gezet, en wie het hele filmpje uitkeek wist dat. Echter door een uitsnede uit de film die buiten ons medeweten werd geplaatst op portaal Dumpert ging het moment viral. Reden voor de redactie van DWDD om ons uit te nodigen aan tafel.

 

HIer is de hele film te zien (met dank aan @ivanpakan):