Nieuws


Ridderorden

Ridderorden

Dinsdag 10-07-2018

Woensdag 4 juli was een dag met een oranje randje; wij mochten de algemene ledenvergadering van de Koninklijke vereniging van leden der Nederlandse Ridderorden verzorgen. 
Het ochtendprogramma was in Stadsschouwburg De Harmonie. Na de lunch gingen de 500 gasten op ontdekkingstocht in de culture Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Keuze genoeg; een Nassauwandeling, bezoek Fries Museum of Princessehof, rondleiding door de Blokhuispoort met een presentatie over de 11-stedentocht, een praamtocht met bezoek aan Lân fan Taal, een boottocht door de Âlde Feanen of over de Dokkumer Ee. 


ISPA congres

ISPA congres

Donderdag 21-06-2018

Ieder jaar vind het ISPA congress (International Society for the Performing Arts) plaats in een andere stad, in 2018 was het de eer aan Leeuwarden. 

 

Meer dan 200 internationale gasten uit de kunst en theater wereld, verbleven in juni een week in Leeuwarden om het congres bij te wonen. Locaties voor het congres waren o.a. Tryater, Neushoorn, Fries Museum en De Harmonie. En tijdens het walking diner werd een een tour gedaan door de stad, op verschillende locaties werden gerechtjes geserveerd en werden de gasten verrast door optredens en acts. 

 

Congres Bureau Friesland was door LF2018 gevraagd voor de logistieke organisatie. 


WTCA General Assembly

WTCA General Assembly

Woensdag 20-06-2018

‘Its been amazing, the best WTCA General Assembly ever’

‘The programming, the organization, the speaker and even the food were all Top Dutch! The best conference I’ve attended ever, period!’


Enkele opmerkingen uit de enquête die onder de deelnemers van het internationale WTC congres is gehouden, dat april 2018 in Leeuwarden plaatsvond. En dan te bedenken dat in steden als Las Vegas, Manila en Algiers de vorige edities plaats vonden.

 

Meer dan 300 delegates en bedrijven, vanuit de hele wereld, waren onder de indruk van het event dat ze bijwoonden.

 

Friesland, Leeuwarden (en ook wij!) zijn klaar voor de internationale congresmarkt!


Hier een terugblik van het WTCAGA 2018 in Leeuwarden.


Friese Onderwijsdag 2017

Friese Onderwijsdag 2017

Woensdag 06-12-2017

Ruim 250 betrokkenen uit het Friese onderwijsveld ontmoetten elkaar op woensdag 29 november tijdens de eerste Friese onderwijsdag. Aandachtspunt was de aansluiting tussen de verschillende onderwijsniveaus.

 

Een dynamisch plenair programma in een bijzondere setting met 4 verschillende podia en draaistoelen zorgde voor veel interactie. Aansluitend waren er 26 verschillende workshops/ tafelgesprekken. Een middag vol nieuwe ontmoetingen en gesprekken.

 

Congres Bureau Friesland was verantwoordelijk voor de logistieke organisatie van het congres.

 


LPB Congres: Leve de Mienskip

LPB Congres: Leve de Mienskip

Dinsdag 05-12-2017

Op 15, 16 en 17 november werden 350 congresdeelnemers  van het jaarlijkse LPB-congres (Platform voor Buurt- en Wijkgericht werken),  ondergedompeld in de Leeuwarder Mienskip. Congres Bureau Friesland zorgde voor de totale logistieke organisatie van dit drie-daags congres.

 

Een logistieke uitdaging: workshops op 14 verschillende locaties in de stad, diner in 10 verschillende restaurants en 18 gidsen en groepen tijdens de stadswandeling.

 

De "Topper" tijdens het congres: iedere congresdeelnemers had drie dagen de beschikking over een fiets wat zeer werd gewaardeerd zo bleek uit de enquête. De organisatie door ons congresbureau werd in diezelfde  enquête beoordeeld met een "Zeer Goed".

Daar zijn wij "Zeer Blij" mee.

 

Hier een terugblik op het congres.


Friesland maakt kennis met Vion Food Group

Friesland maakt kennis met Vion Food Group

Zondag 22-10-2017

Op 18 oktober 2017 vond er een netwerkevent van Vion Food Group plaats op een passende locatie: Dairy Campus. 

 

Na een informatief deel met toespraken konden de 140 gasten genieten van een barbeque met vlees van Vion.

 

Een terugblik op deze dag is hier te zien.


Top Dutch Festival in Brussel

Top Dutch Festival in Brussel

Vrijdag 20-10-2017

Dinsdag 10 oktober organiseerde Congres Bureau Friesland het Top Dutch Festival in opdracht van Provincie Fryslân, Provincie Groningen en Provincie Drenthe en de gemeenten Assen, Emmen, Groningen en Leeuwarden.

 

Bijna 400 gasten beleefden een Top Dutch Experience met onder andere het Broken Brass Ensemble, Elske DeWall en de daners van Teddy's Last RIde.

Kijk hier voor een compilatie van de avond.


HotelService Friesland biedt hulp bij meerdaags congres

HotelService Friesland biedt hulp bij meerdaags congres

Maandag 25-09-2017

Leeuwarden trekt steeds meer nationale en internationale meerdaagse congressen. Vooral in 2018 zullen veel congresgangers Leeuwarden, dan culturele hoofdstad van Europa, bezoeken. Om het boeken van hotelkamers voor de congresgangers te vergemakkelijken ontwikkelde Friesland Convention Partners de HotelService Friesland.

 

In het acquisitietraject is vaak de eerste vraag: is er genoeg hotelcapaciteit om het congres te hosten. Wanneer er geen hotelkamers kunnen worden gegarandeerd, kiezen ze niet voor Leeuwarden. Met  HotelService Friesland wordt aan de wens voldaan.

 

HotelService Friesland biedt congresorganisatoren een eigen hotelboekingssite waarop de congresdeelnemer zelf het voor dat congres beschikbare hotel kan boeken.

 

Herman Schreuder, bestuurslid van de stichting Friesland Convention Partners, een ondernemersinitiatief waarbij inmiddels meer dan 20 partners zijn aangesloten, ziet de hotelservice als weer een goede stap om Friesland als zakelijke bestemming op de kaart te zetten. "We zien een stijgende lijn in het aantal congressen in Friesland en de daarmee samenhangende overnachtingen. Deze tendens vraagt om innovatieve ontwikkelingen als deze hotelservice en een actieve houding”.

 

Ben Helle, ook bestuurslid, voegt daar aan toe: “We zijn nu al weer druk aan de slag met de acquisitie voor 2019 en 2020. Friesland Convention Partners is daarom per 1 september toegetreden tot ICCA; the International Congress & Convention Association”.

 

Volgende week gaan de eerste hotelboekingssites online voor twee onderwijscongressen in maart 2018. Voor deze congressen zijn meer dan 800 kamers nodig. Er staan naast de hotels in Leeuwarden ook hotels van de partners buiten Leeuwarden op de boekingssite om aan de vraag te kunnen voldoen.